Rychlá zeleninová polévka s ovesnými vločkami

K nedělnímu obědu jistě patří poctivý vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Co ale přes týden, když spěcháte a nechcete trávit čas v kuchyni? Vyzkoušejte rychlou zeleninovou polévku. Na talíři bude za deset minut!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme ovesné vločky a opražíme. Stále mícháme.
2.
Asi za 2 minuty nasypeme vegetu a mraženou zeleninu. Dobře promícháme, trochu prohřejeme.
3.
Zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Polévka je hotová, jakmile se rozvaří ovesné vločky, doba může být i kratší. Ozdobíme nakrájenou petrželovou natí a můžeme podávat.
4.
Množství surovin si vyzkoušejte jen při prvním vaření, pochopitelné je, že kde je spěch, jde přesné vážení stranou. Do budoucna množství odhadnete, polévce to v ničem neuškodí. Před druhým podáváním vám krásně zhoustne.

Od: Iva V, 23.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
107.49 kcal
Protein
1.83 g
Sacharidy
z toho cukr
7.33 g
0.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.58 g
0.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama