Rychlá zeleninová polévka s ovesnými vločkami

K nedělnímu obědu jistě patří poctivý vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Co ale přes týden, když spěcháte a nechcete trávit čas v kuchyni? Vyzkoušejte rychlou zeleninovou polévku. Na talíři bude za deset minut!

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme ovesné vločky a opražíme. Stále mícháme.
2.
Asi za 2 minuty nasypeme vegetu a mraženou zeleninu. Dobře promícháme, trochu prohřejeme.
3.
Zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Polévka je hotová, jakmile se rozvaří ovesné vločky, doba může být i kratší. Ozdobíme nakrájenou petrželovou natí a můžeme podávat.
4.
Množství surovin si vyzkoušejte jen při prvním vaření, pochopitelné je, že kde je spěch, jde přesné vážení stranou. Do budoucna množství odhadnete, polévce to v ničem neuškodí. Před druhým podáváním vám krásně zhoustne.

Od: Iva V, 23.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 10 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 2 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, zelenina, ovesné vločky, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
106.19 kcal
Protein
1.92 g
Sacharidy
z toho cukr
7.47 g
0.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.63 g
0.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí