K nedělnímu obědu jistě patří poctivý vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Co ale přes týden, když spěcháte a nechcete trávit čas v kuchyni? Vyzkoušejte rychlou zeleninovou polévku. Na talíři bude za deset minut!
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme ovesné vločky a opražíme. Stále mícháme.
Asi za 2 minuty nasypeme vegetu a mraženou zeleninu. Dobře promícháme, trochu prohřejeme.
Zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Polévka je hotová, jakmile se rozvaří ovesné vločky, doba může být i kratší. Ozdobíme nakrájenou petrželovou natí a můžeme podávat.
Množství surovin si vyzkoušejte jen při prvním vaření, pochopitelné je, že kde je spěch, jde přesné vážení stranou. Do budoucna množství odhadnete, polévce to v ničem neuškodí. Před druhým podáváním vám krásně zhoustne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 107.49 kcal |
Protein: 1.83 g |
Sacharidy: 7.33 g |
z toho cukr: 0.12 g |
Tuk: 7.58 g |
z toho nas. MK: 0.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1381-rychla-zeleninova-polevka-s-ovesnymi-vlockami