Rychlá zeleninová polévka s ovesnými vločkami

K nedělnímu obědu jistě patří poctivý vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Co ale přes týden, když spěcháte a nechcete trávit čas v kuchyni? Vyzkoušejte rychlou zeleninovou polévku. Na talíři bude za deset minut!

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme ovesné vločky a opražíme. Stále mícháme.
  2. Asi za 2 minuty nasypeme vegetu a mraženou zeleninu. Dobře promícháme, trochu prohřejeme.
  3. Zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Polévka je hotová, jakmile se rozvaří ovesné vločky, doba může být i kratší. Ozdobíme nakrájenou petrželovou natí a můžeme podávat.
  4. Množství surovin si vyzkoušejte jen při prvním vaření, pochopitelné je, že kde je spěch, jde přesné vážení stranou. Do budoucna množství odhadnete, polévce to v ničem neuškodí. Před druhým podáváním vám krásně zhoustne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 107.49 kcal | Protein: 1.83 g | Sacharidy: 7.33 g | z toho cukr: 0.12 g | Tuk: 7.58 g | z toho nas. MK: 0.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1381-rychla-zeleninova-polevka-s-ovesnymi-vlockami