Jemná hrášková polévka s bramborem

Jemná polévka ze sterilovaného hrášku, která vám nezabere moc času.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky.
  2. Zaprášíme moukou, orestujeme a poté rozředíme vodou, zhruba 1 litr.
  3. Vložíme očištěné na malé kostičky nakrájené brambory a přivedeme k varu, vaříme do změknutí.
  4. Před dokončením vsypeme scezený hrášek, necháme projít varem a poté odstavíme z plotny.
  5. Přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Při podávání můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 401.81 kcal | Protein: 9.10 g | Sacharidy: 40.67 g | z toho cukr: 7.00 g | Tuk: 20.24 g | z toho nas. MK: 5.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3824-jemna-hraskova-polevka-s-bramborem