Jemná polévka ze sterilovaného hrášku, která vám nezabere moc času.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky.
Zaprášíme moukou, orestujeme a poté rozředíme vodou, zhruba 1 litr.
Vložíme očištěné na malé kostičky nakrájené brambory a přivedeme k varu, vaříme do změknutí.
Před dokončením vsypeme scezený hrášek, necháme projít varem a poté odstavíme z plotny.
Přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Při podávání můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 401.81 kcal |
Protein: 9.10 g |
Sacharidy: 40.67 g |
z toho cukr: 7.00 g |
Tuk: 20.24 g |
z toho nas. MK: 5.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3824-jemna-hraskova-polevka-s-bramborem