Polévka z čerstvých fazolových lusků

Na tuto polévku jsou nejlepší fazolové lusky z vlastní zahrádky, ale v dnešní době můžeme koupit čerstvé i v obchodě. Použila jsem více barevných druhů. Polévka je velmi jemná s mírně nakyslou chutí po použitém octu.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky si opláchneme, tvrdé konce odkrojíme a nakrájíme na kousky.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
  3. Přidáme nakrájené lusky, opražíme, zasypeme moukou a rozředíme vodou. Zhruba 0,75 l.
  4. Vložíme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme do měkka.
  5. Polévku odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, přidáme ocet a podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 395.27 kcal | Protein: 6.73 g | Sacharidy: 40.49 g | z toho cukr: 5.42 g | Tuk: 21.44 g | z toho nas. MK: 9.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3594-polevka-z-cerstvych-fazolovych-lusku