Na tuto polévku jsou nejlepší fazolové lusky z vlastní zahrádky, ale v dnešní době můžeme koupit čerstvé i v obchodě. Použila jsem více barevných druhů. Polévka je velmi jemná s mírně nakyslou chutí po použitém octu.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Fazolové lusky si opláchneme, tvrdé konce odkrojíme a nakrájíme na kousky.
V hrnci si rozehřejeme olej a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
Přidáme nakrájené lusky, opražíme, zasypeme moukou a rozředíme vodou. Zhruba 0,75 l.
Vložíme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme do měkka.
Polévku odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, přidáme ocet a podle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 395.27 kcal |
Protein: 6.73 g |
Sacharidy: 40.49 g |
z toho cukr: 5.42 g |
Tuk: 21.44 g |
z toho nas. MK: 9.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3594-polevka-z-cerstvych-fazolovych-lusku