Fazolky v bešamelu se šunkou a vejcem

Chutný a sytý luštěninový pokrm. Podávat jej můžete s vařeným vejcem či volským okem. Bez šunky se hodí i k uzenému masu. Přidejte topinky, tousty nebo chléb.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočte přes noc. Následně je uvařte s bujónem do změknutí. Použijte hodně vody, průběžně vodu dolévejte a často míchejte. V hotových fazolích by voda měla sahat alespoň 3 cm nad fazole.
2.
Ke konci vaření přidejte prolisovaný česnek a oregano, krátce povařte.
3.
Ve vedlejším hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a dobře promíchejte. Jakmile začne mouka růžovět, přilejte mléko a promíchejte hustou, hladkou směs.
4.
Přilejte celé fazole. Dochuťte kečupem a solí.
5.
Nakonec vmíchejte nakrájenou šunku a přidejte uvařená vejce natvrdo.

Od: Ráďa 78, 9.11.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, přílohy, luštěniny
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
568.04 kcal
Protein
30.94 g
Sacharidy
z toho cukr
41.83 g
10.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.55 g
15.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama