Chutný a sytý luštěninový pokrm. Podávat jej můžete s vařeným vejcem či volským okem. Bez šunky se hodí i k uzenému masu. Přidejte topinky, tousty nebo chléb.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočte přes noc. Následně je uvařte s bujónem do změknutí. Použijte hodně vody, průběžně vodu dolévejte a často míchejte. V hotových fazolích by voda měla sahat alespoň 3 cm nad fazole.
Ke konci vaření přidejte prolisovaný česnek a oregano, krátce povařte.
Ve vedlejším hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a dobře promíchejte. Jakmile začne mouka růžovět, přilejte mléko a promíchejte hustou, hladkou směs.
Přilejte celé fazole. Dochuťte kečupem a solí.
Nakonec vmíchejte nakrájenou šunku a přidejte uvařená vejce natvrdo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 568.04 kcal |
Protein: 30.94 g |
Sacharidy: 41.83 g |
z toho cukr: 10.21 g |
Tuk: 28.55 g |
z toho nas. MK: 15.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2857-fazolky-v-besamelu-se-sunkou-a-vejcem