Fazolky v bešamelu se šunkou a vejcem

Chutný a sytý luštěninový pokrm. Podávat jej můžete s vařeným vejcem či volským okem. Bez šunky se hodí i k uzenému masu. Přidejte topinky, tousty nebo chléb.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc. Následně je uvařte s bujónem do změknutí. Použijte hodně vody, průběžně vodu dolévejte a často míchejte. V hotových fazolích by voda měla sahat alespoň 3 cm nad fazole.
  2. Ke konci vaření přidejte prolisovaný česnek a oregano, krátce povařte.
  3. Ve vedlejším hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a dobře promíchejte. Jakmile začne mouka růžovět, přilejte mléko a promíchejte hustou, hladkou směs.
  4. Přilejte celé fazole. Dochuťte kečupem a solí.
  5. Nakonec vmíchejte nakrájenou šunku a přidejte uvařená vejce natvrdo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 568.04 kcal | Protein: 30.94 g | Sacharidy: 41.83 g | z toho cukr: 10.21 g | Tuk: 28.55 g | z toho nas. MK: 15.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2857-fazolky-v-besamelu-se-sunkou-a-vejcem