Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou

Bezmasá česká klasika může být velmi chutná. To v případě, kdy k omáčce nepřistoupíte zcela tradičním způsobem. Bešamelová omáčka dělá z běžných fazolových lusků dobrotu, která se hodí i ke svátečnímu nedělnímu obědu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Zmražené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka.
  2. Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a necháme krátce zpěnit. Připravujeme na střední teplotě.
  3. Zpěněnou mouku zalejeme mlékem, množství volte podle požadované hustoty omáčky. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Promícháme.
  4. Fazole scedíme a přidáme do omáčky. Ochutíme octem.
  5. Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou jsou výborné s knedlíkem i brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 366.47 kcal | Protein: 7.08 g | Sacharidy: 16.62 g | z toho cukr: 10.02 g | Tuk: 30.69 g | z toho nas. MK: 18.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1617-fazolove-lusky-s-besamelovou-omackou