Bezmasá česká klasika může být velmi chutná. To v případě, kdy k omáčce nepřistoupíte zcela tradičním způsobem. Bešamelová omáčka dělá z běžných fazolových lusků dobrotu, která se hodí i ke svátečnímu nedělnímu obědu.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Zmražené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka.
Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a necháme krátce zpěnit. Připravujeme na střední teplotě.
Zpěněnou mouku zalejeme mlékem, množství volte podle požadované hustoty omáčky. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Promícháme.
Fazole scedíme a přidáme do omáčky. Ochutíme octem.
Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou jsou výborné s knedlíkem i brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 366.47 kcal |
Protein: 7.08 g |
Sacharidy: 16.62 g |
z toho cukr: 10.02 g |
Tuk: 30.69 g |
z toho nas. MK: 18.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1617-fazolove-lusky-s-besamelovou-omackou