Rychlá večeře z jednoduchých surovin, co máte běžně v lednici a mrazáku. S pečivem chutnají fazolky výborně.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Fazolové lusky a žampiony necháme rozmrznout (pokud nepoužijeme sterilované). Povaříme ve vodě do změknutí.
Nivu si nastrouháme na hrubším struhadle.
Vymažeme menší zapékací mísu. Z fazolí vylejeme vodu.
V jiném hrnci připravíme zásmažku z másla a mouky. Zalejeme mlékem a dobře rozmícháme. Ochutíme prolisovaným česnekem, špetkou soli a pepřem.
Fazole dáme do zapékací mísy. Vypneme omáčku a vmícháme část nastrouhané nivy, asi ¾. Necháme rozpustit a nalejeme na fazolky se žampiony. Posypeme zbývající nivou a zapečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 249.76 kcal |
Protein: 10.59 g |
Sacharidy: 10.82 g |
z toho cukr: 5.62 g |
Tuk: 17.89 g |
z toho nas. MK: 10.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2322-zapekane-fazolove-lusky-s-nivou