Zapékané fazolové lusky s nivou

Rychlá večeře z jednoduchých surovin, co máte běžně v lednici a mrazáku. S pečivem chutnají fazolky výborně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky a žampiony necháme rozmrznout (pokud nepoužijeme sterilované). Povaříme ve vodě do změknutí.
  2. Nivu si nastrouháme na hrubším struhadle.
  3. Vymažeme menší zapékací mísu. Z fazolí vylejeme vodu.
  4. V jiném hrnci připravíme zásmažku z másla a mouky. Zalejeme mlékem a dobře rozmícháme. Ochutíme prolisovaným česnekem, špetkou soli a pepřem.
  5. Fazole dáme do zapékací mísy. Vypneme omáčku a vmícháme část nastrouhané nivy, asi ¾. Necháme rozpustit a nalejeme na fazolky se žampiony. Posypeme zbývající nivou a zapečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 249.76 kcal | Protein: 10.59 g | Sacharidy: 10.82 g | z toho cukr: 5.62 g | Tuk: 17.89 g | z toho nas. MK: 10.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2322-zapekane-fazolove-lusky-s-nivou