Oblíbené francouzské brambory trochu jinak. Jsou provoněné rozmarýnem, tymiánem a česnekem. Zachutná vám kombinace restované uzeniny a žampionů.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Nejprve nakrájíme uzeninu na drobné kostičky. Dáme ji restovat na pánev s malou troškou sádla. Občas promícháme a necháme orestovat do zezlátnutí. Čím křupavější, tím lépe.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na široké plátky.
Vymažeme větší pekáč máslem, to smícháme s prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule, polovinu brambor, polovinu salámu a polovinu žampionů.
Smícháme mléko s vejci a kořením. Dobře prošleháme. Pokud nemáte solenou směs grilovacího koření, přidejte i sůl. Polovinu směsi naléváme na brambory.
Postup opakujeme. Začínáme cibulí, pak brambory, salám a žampiony. Zaléváme druhou polovinou směsi.
Dáme péci na 180 °C na asi 1 hodinu. Na konci pečení odklopíme poklici a přidáme nastrouhaný sýr. Zapečeme pod grilem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 961.55 kcal |
Protein: 40.07 g |
Sacharidy: 115.85 g |
z toho cukr: 12.41 g |
Tuk: 33.03 g |
z toho nas. MK: 13.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2904-francouzske-brambory-s-houbami