Dokonalá příloha k pečenému masu. Stačí trošku času navíc a pár základních surovin a běžný oběd proměníte v nevšední zážitek.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Menší pekáček nebo hrnec vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
Vložíme polovinu brambor do nádoby a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a polovinu petržele. Dáme druhou polovinu brambor.
V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu a vypneme. Vmícháme druhou polovinu petržele. Směsí zalejeme připravené brambory. Měly by být téměř ponořené.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut až 1 hodinu. Pečeme bez poklice.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,234.58 kcal |
Protein: 27.01 g |
Sacharidy: 152.13 g |
z toho cukr: 21.91 g |
Tuk: 52.25 g |
z toho nas. MK: 31.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2355-gratinovane-brambory