Gratinované brambory

Dokonalá příloha k pečenému masu. Stačí trošku času navíc a pár základních surovin a běžný oběd proměníte v nevšední zážitek.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Menší pekáček nebo hrnec vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
  2. Vložíme polovinu brambor do nádoby a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a polovinu petržele. Dáme druhou polovinu brambor.
  3. V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu a vypneme. Vmícháme druhou polovinu petržele. Směsí zalejeme připravené brambory. Měly by být téměř ponořené.
  4. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut až 1 hodinu. Pečeme bez poklice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,234.58 kcal | Protein: 27.01 g | Sacharidy: 152.13 g | z toho cukr: 21.91 g | Tuk: 52.25 g | z toho nas. MK: 31.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2355-gratinovane-brambory