Špenátový závin

Když jsem byla malá, tak když se máme zeptala, co chceme upéct, vždy jsem odpověděla štrůdl. Ale tak nějak mám stejně nejradši slaná jídla, víc než sladká. Z toho zase vznikl nápad, udělat si štrůdl „naslano“. Určitě vyzkoušejte 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
2.
Mezitím si uzené tofu nastrouháme na jemném struhadle.
3.
Poté přidáme tofu k cibulce, přihodíme koření a lahůdkové droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit 🙂 , dosolíme a opepříme.
4.
Když se tofu začne trošičku opékat, přidáme špenát a zakápneme citrónovou šťávou.
5.
Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
6.
Rozválíme těsto, pokud jste líní jako já, koupíte těsto, které už je připravené jen rozbalíte 🙂
7.
Naneseme doprostřed rozváleného těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.

Od: Liška, 26.4.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Kategorie: chuťovky, soja/tofu, pečení, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
250.29 kcal
Protein
10.67 g
Sacharidy
z toho cukr
21.32 g
3.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.59 g
6.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.