Slaný salámový závin

  • Přidat foto

Výborný slaný závin jako svačinka na cestu nebo jako nápadité občerstvení pro hosty. Množství je na dva velké záviny.

Ingredience

Náplň

Na posypání

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hladkou mouku smícháme se sušeným droždím a cukrem. Zalijeme vlažným mlékem. Přidáme majonézu a dáme do robota vypracovat těsto.
2.
Nakonec přidáme sůl a znovu vypracujeme. Těsto nebude lepit a mělo by v něm být co nejvíce vzduchu. Dáme na teplé místo vykynout. Doba kynutí je asi 2 hodiny. Mezitím jednou znovu lehce vypracovat.
3.
Hotové těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme obdélníky.
4.
Kečup, sůl, oregano a bazalku promícháme s prolisovaným česnekem. Potřeme oba záviny, nenatíráme až do okrajů a poklademe vysočinou a šunkou.
5.
Poté nastrouháme sýr a záviny pevně smotáme a utěsníme. Nahoře potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
6.
Dáme péct na 180 stupňů na 4 D horko-vzduch, oba plechy najednou. Pečení trvá asi 25 až 30 minut.

Od: Ráďa 78, 23.5.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
25 min vaření
3 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, vepřové maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
422.18 kcal
Protein
16.10 g
Sacharidy
z toho cukr
41.16 g
1.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.46 g
7.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.