Slaný závin s nivou

Atraktivní pohoštění, které vykouzlíte z pár surovin, co máte běžně v lednici. Slaný závin je výborná svačina na cesty, ale i chuťovka pro hosty.

Reklama

Ingredience

Těsto

Potřít

Náplň

Dále

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky. Vše důkladně prošleháme metličkou. Necháme vykynout.
2.
Do šlehače vložíme mouku a sůl a necháme promíchávat hnětací metličkou. Přidáme kvásek, máslo a vejce.
3.
Vypracujeme těsto, nechejte vypracovávat i déle než 15 min. Těsto bude pružné a na dotek nebude lepit.
4.
Dáme na teplé místo vykynout. Jednou znovu vypracujeme.
5.
Rozdělíme na dva díly, rozválíme na pomoučeném vále a potřeme smíchaným nátěrem. Do nátěru prolisujeme česnek.
6.
Poklademe vysočinou a nastrouháme oba sýry.
7.
Stočíme do dvou závinů. Necháme pod utěrkou vykynout (asi 20 min).
8.
Vymažeme plech sádlem a záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme slunečnicovými semínky.
9.
Pečeme na 180 °C asi 30 až 45 minut.

Od: Iva V, 15.9.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
45 min vaření
3 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, vepřové maso, sýr, pečení
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
255.65 kcal
Protein
8.75 g
Sacharidy
z toho cukr
24.98 g
2.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.86 g
6.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama