Slaný listový závin

Naposledy jsem dělala hlavně špenátový závin. Ale po druhé jsem ho upgradovala s paprikou a cherry rajčátky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
2.
Mezitím si nakrájíme rajčátka a papriku na malé kousky.
3.
Zeleninu přidáme k cibulce, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a necháme pár minut dusit.
4.
Teď je čas na uzené tofu. To nastrouháme na jemném struhadle.
5.
Až nám paprika a rajčátka lehce změknou (cca 5 minut dušení) přihodíme tofu, koření a droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit).
6.
Pořádně promícháme.
7.
Nakonec přihodíme pokrájený špenát.
8.
Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
9.
Rozválíme těsto, nebo použijeme již rozválené.
10.
Naneseme doprostřed těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.

Od: Liška, 17.5.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Kategorie: chuťovky, zelenina, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
259.18 kcal
Protein
7.98 g
Sacharidy
z toho cukr
23.00 g
3.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.03 g
7.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí