Slaný závin se zelím a klobásou

Recepty z listového těsta jsou velmi oblíbené, nejen pro svoji chuť ale taky pro snadnou přípravu. Tento závin se skvěle chodí k popíjení piva.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravené těsto si rozložíme na plát.
2.
Kysané zelí si vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Poté navrstvíme na těsto.
3.
Klobásy a slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme na zelí.
4.
Těsto si smotáme do závinu. Přendáme na plech. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme semínky a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme do zlatova zhruba 25 minut.
5.
Upečené vyndáme z trouby, necháme vychladnout a krájíme na kousky.

Od: Petuler, 28.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
270.28 kcal
Protein
6.41 g
Sacharidy
z toho cukr
13.35 g
1.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.73 g
4.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama