Šátečky se zelím a slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Šátečky s kyselým zelím a slaninou jsou lahodné křupavé jednohubky, které kombinují jemnost listového těsta s výraznou chutí tradiční české náplně. Skvěle se hodí jako předkrm, občerstvení na oslavy nebo rychlá svačina k pivu. Tento recept ocení všichni milovníci slaných a voňavých dobrot.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na pánvi vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vmícháme kyselé zelí a kmín a vše krátce podusíme, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
2.
Listové těsto rozválíme na lehce pomoučněné ploše na tloušťku asi 2–3 mm. Nakrájíme ho na čtverce (cca 8 × 8 cm). Do středu každého čtverce dáme lžičku připravené náplně. Spojíme protilehlé rohy čtverce a důkladně přitiskneme, aby šátečky držely tvar.
3.
Šátečky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé.
4.
Podáváme teplé i studené. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
516.07 kcal |
Protein |
10.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.67 g
2.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.00 g
7.31 g
|
Reklama
Reklama