Závin z kynutého těsta s tvarůžky a zelím
Tento slaný závin z kynutého těsta s tvarůžky, kysaným zelím a karamelizovanou cibulkou je poctivá česká klasika s výraznou chutí. Kombinace jemně nakyslého zelí, pikantních tvarůžků a dozlatova opečené cibulky vytváří sytou a zároveň harmonickou náplň, která skvěle vynikne v nadýchaném těstě. Ideální jako teplá večeře nebo pohoštění k pivu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Droždí rozmícháme s cukrem a trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek na teplém místě cca 10 minut.
2.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zbytek mléka. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Zakryjeme a necháme kynout cca 45 minut.
3.
Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme pomalu zesklovatět a zkaramelizovat. Přidáme překrájené zelí, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a krátce podusíme.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme na obdélník, potřeme zelno-cibulovou směsí a poklademe na plátky nakrájenými tvarůžky a plátky šunky. Zarolujeme jako štrůdl a přeneseme na plech s pečicím papírem.
5.
Potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat kmínem nebo hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 25–30 minut dozlatova.
6.
Podáváme teplé nebo studené. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
466.89 kcal |
Protein |
26.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.75 g
5.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.79 g
6.67 g
|
Reklama
Reklama