Zelňáky

Bramborové placky trošku jinak. Vyzkoušejte zelňáky připravené z domácího kysaného zelí. A čím kyselejší zelí, tím lepší chuťový výsledek. Nepoužívejte příliš čerstvé zelí a před přípravou vymačkejte přebytečnou tekutinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zelí nakrájíme na drobné kousky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí důkladně a několikrát vymačkáme z tekutiny.
2.
Smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Mouku a mléko vmíchávejte postupně, záleží na vodnatosti zelí a brambor.
3.
Těsto natíráme na pánev s rozehřátým olejem. Lépe se tvarují menší zelňáky.
4.
Smažte z obou stran do zhnědnutí okrajů, zelňáky musí křupat. Olej pravidelně dolévejte.

Od: Ráďa 78, 2.11.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, česká, zelenina, brambory, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
459.69 kcal
Protein
15.81 g
Sacharidy
z toho cukr
75.67 g
7.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.50 g
1.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama