Škvarkové knedlíky se zelím

Škvarkové knedlíky jsou velmi jednoduché, nemusíte čekat na vykynutí těsta. K jejich přípravě potřebujete jen starší rohlíky, škvarky, pár ingrediencí a za chvíli je jídlo na stole.

Reklama

Ingredience

Kysané zelí

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rohlíky si nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a pokapeme mlékem. Chvíli necháme rohlíky vsáknout mléko.
2.
Přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně nakrájenou jarní cibulku, vejce, krupici, škvarky a rukama prohněteme, aby nám vzniklo těsto z kterého se dají tvarovat koule.
3.
Do hrnce si dáme vařit mírně osolenou vodu a knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 8-10 minut podle velikosti knedlíků.
4.
Do druhého hrnce si dáme překrájené kysané zelí a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou do změknutí.
5.
Do zelí přidáme na jemně nastrouhanou očištěnou bramboru a tím zelí zahustíme. Osladíme podle chuti.
6.
Knedlíky podáváme se zelím a opečenou cibulkou.

Od: Petuler, 17.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,414.66 kcal
Protein
42.89 g
Sacharidy
z toho cukr
54.61 g
21.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.17 g
16.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama