Škvarkové knedlíky se zelím

Škvarkové knedlíky jsou velmi jednoduché, nemusíte čekat na vykynutí těsta. K jejich přípravě potřebujete jen starší rohlíky, škvarky, pár ingrediencí a za chvíli je jídlo na stole.

Ingredience (2 x porce)

Kysané zelí

Postup přípravy

  1. Rohlíky si nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a pokapeme mlékem. Chvíli necháme rohlíky vsáknout mléko.
  2. Přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně nakrájenou jarní cibulku, vejce, krupici, škvarky a rukama prohněteme, aby nám vzniklo těsto z kterého se dají tvarovat koule.
  3. Do hrnce si dáme vařit mírně osolenou vodu a knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 8-10 minut podle velikosti knedlíků.
  4. Do druhého hrnce si dáme překrájené kysané zelí a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou do změknutí.
  5. Do zelí přidáme na jemně nastrouhanou očištěnou bramboru a tím zelí zahustíme. Osladíme podle chuti.
  6. Knedlíky podáváme se zelím a opečenou cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,414.66 kcal | Protein: 42.89 g | Sacharidy: 54.61 g | z toho cukr: 21.90 g | Tuk: 46.17 g | z toho nas. MK: 16.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3370-skvarkove-knedliky-se-zelim