Škvarkové knedlíky jsou velmi jednoduché, nemusíte čekat na vykynutí těsta. K jejich přípravě potřebujete jen starší rohlíky, škvarky, pár ingrediencí a za chvíli je jídlo na stole.
Ingredience (2 x porce)
Kysané zelí
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a pokapeme mlékem. Chvíli necháme rohlíky vsáknout mléko.
Přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně nakrájenou jarní cibulku, vejce, krupici, škvarky a rukama prohněteme, aby nám vzniklo těsto z kterého se dají tvarovat koule.
Do hrnce si dáme vařit mírně osolenou vodu a knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 8-10 minut podle velikosti knedlíků.
Do druhého hrnce si dáme překrájené kysané zelí a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou do změknutí.
Do zelí přidáme na jemně nastrouhanou očištěnou bramboru a tím zelí zahustíme. Osladíme podle chuti.
Knedlíky podáváme se zelím a opečenou cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,414.66 kcal |
Protein: 42.89 g |
Sacharidy: 54.61 g |
z toho cukr: 21.90 g |
Tuk: 46.17 g |
z toho nas. MK: 16.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3370-skvarkove-knedliky-se-zelim