Chlupaté knedlíky se zelím, osmaženou cibulkou a slaninou

Chlupaté knedlíky můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu. Jejich příprava je rychlá a snadná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvíli odpočinout. Brambory mezi tím pustí vodu, kterou slijeme.
2.
Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme hustější těstíčko. Tak, aby nám šli lžící vykrajovat knedlíky.
3.
Do hrnce si dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody klademe lžící knedlíky. Vaříme zhruba deset minut.
4.
Kysané zelí si vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Podle chuti osladíme, okyselíme a osolíme.
5.
Na pánvi si opečeme nakrájenou cibuli společně s kostičkami slaniny a můžeme podávat. Kdo má rád může posypat nakrájenou petrželkou.

Od: Petuler, 20.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, brambory, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
562.97 kcal
Protein
19.49 g
Sacharidy
z toho cukr
65.72 g
6.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.12 g
6.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama