Chlupaté knedlíky se zelím, osmaženou cibulkou a slaninou

Chlupaté knedlíky můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu. Jejich příprava je rychlá a snadná.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvíli odpočinout. Brambory mezi tím pustí vodu, kterou slijeme.
  2. Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme hustější těstíčko. Tak, aby nám šli lžící vykrajovat knedlíky.
  3. Do hrnce si dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody klademe lžící knedlíky. Vaříme zhruba deset minut.
  4. Kysané zelí si vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Podle chuti osladíme, okyselíme a osolíme.
  5. Na pánvi si opečeme nakrájenou cibuli společně s kostičkami slaniny a můžeme podávat. Kdo má rád může posypat nakrájenou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 562.97 kcal | Protein: 19.49 g | Sacharidy: 65.72 g | z toho cukr: 6.76 g | Tuk: 21.12 g | z toho nas. MK: 6.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3306-chlupate-knedliky-se-zelim-osmazenou-cibulkou-a-slaninou