Chlupaté knedlíky se zelím, osmaženou cibulkou a slaninou
Chlupaté knedlíky můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu. Jejich příprava je rychlá a snadná.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvíli odpočinout. Brambory mezi tím pustí vodu, kterou slijeme.
Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme hustější těstíčko. Tak, aby nám šli lžící vykrajovat knedlíky.
Do hrnce si dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody klademe lžící knedlíky. Vaříme zhruba deset minut.
Kysané zelí si vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Podle chuti osladíme, okyselíme a osolíme.
Na pánvi si opečeme nakrájenou cibuli společně s kostičkami slaniny a můžeme podávat. Kdo má rád může posypat nakrájenou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 562.97 kcal |
Protein: 19.49 g |
Sacharidy: 65.72 g |
z toho cukr: 6.76 g |
Tuk: 21.12 g |
z toho nas. MK: 6.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3306-chlupate-knedliky-se-zelim-osmazenou-cibulkou-a-slaninou