Bramborové noky se zelím a uzeným masem

Bramborové noky se zelím a uzeným masem jsou oblíbeným pokrmem v mnoha zemích, zejména v Evropě. Tento recept kombinuje klasické chutě brambor, zelí a uzeného masa do jednoho vynikajícího jídla, které potěší chuťové buňky a zahřeje v chladnějších dnech.

Reklama

Ingredience

Na noky

Na zelí

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme těsto na noky. Brambory pečlivě očistíme a uvaříme je i se slupkou ve vodě. Vaříme je jen 15 minut, brambory nesmí být příliš měkké a rozvařené.
2.
Hotové brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno. Nastrouhané brambory ochutíme solí, smícháme je s vajíčkem, moukou a vypracujeme hladké bramborové těsto.
3.
Z těsta vyválíme tenké válečky o šířce 1,5 cm a nakrájíme noky. Cibuli nakrájíme nadrobno, uzené maso na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu, přidáme maso a jen krátce orestujeme.
4.
Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.
5.
Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.
6.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme noky, vaříme jen krátce, asi 5 minut, a jakmile nám vyplavou na povrch, jsou noky hotové.
7.
Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
35 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
554.08 kcal
Protein
24.19 g
Sacharidy
z toho cukr
72.34 g
7.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.03 g
4.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama