Bramborové noky se zelím a uzeným masem

Bramborové noky se zelím a uzeným masem jsou oblíbeným pokrmem v mnoha zemích, zejména v Evropě. Tento recept kombinuje klasické chutě brambor, zelí a uzeného masa do jednoho vynikajícího jídla, které potěší chuťové buňky a zahřeje v chladnějších dnech.

Ingredience (4 x porce)

Na noky

Na zelí

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto na noky. Brambory pečlivě očistíme a uvaříme je i se slupkou ve vodě. Vaříme je jen 15 minut, brambory nesmí být příliš měkké a rozvařené.
  2. Hotové brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno. Nastrouhané brambory ochutíme solí, smícháme je s vajíčkem, moukou a vypracujeme hladké bramborové těsto.
  3. Z těsta vyválíme tenké válečky o šířce 1,5 cm a nakrájíme noky. Cibuli nakrájíme nadrobno, uzené maso na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu, přidáme maso a jen krátce orestujeme.
  4. Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.
  5. Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.
  6. Ve vroucí osolené vodě uvaříme noky, vaříme jen krátce, asi 5 minut, a jakmile nám vyplavou na povrch, jsou noky hotové.
  7. Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 554.08 kcal | Protein: 24.19 g | Sacharidy: 72.34 g | z toho cukr: 7.76 g | Tuk: 15.03 g | z toho nas. MK: 4.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3837-bramborove-noky-se-zelim-a-uzenym-masem