Slovenské halušky s uzeným masem a zelím

Recept na slovenské halušky s uzeným masem a zelím představuje tradiční a sytý pokrm, který se stal ikonou slovenské kuchyně. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm je oblíbeným jídlem všech věkových skupin a nabízí kombinaci bohatých chutí a textur.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kysané zelí osolíme, okmínujeme, pocukrujeme a podusíme do změknutí.
2.
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3.
Polohrubou mouku smícháme se solí, vejcem a postupně přiléváme vodu. Vymícháme hustější těsto.
4.
Těsto protlačujeme přes síto na halušky do vroucí osolené vody.
5.
Vařící se halušky pořádně odspoda hrnce zamícháme, aby nebyly přilepené ke dnu. Až halušky vyplavou, jsou již uvařené a můžeme je vyndávat děrovanou naběračkou.
6.
Na sádle osmahneme cibuli, až trochu zezlátne, přidáme na kousky nakrájené uzené a dle potřeby podlijeme vodou. Dusíme do měkka.
7.
Přidáme kysané zelí, halušky a krátce orestujeme. Hotové halušky můžeme podávat ozdobené smaženou cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 13.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
685.73 kcal
Protein
31.22 g
Sacharidy
z toho cukr
92.56 g
4.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.21 g
5.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama