Brynzové halušky se škvarky

Halušky jsou velmi oblíbené jídlo. Na přípravu jsou nenáročné a zaručeně se vždy povedou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
2.
Přidáme vejce, sůl mouku a vytvoříme tužší těsto.
3.
Těsto protlačíme přes haluškový cedník do vroucí osolené vody a vaříme pár minut, jakmile vyplavou tak jsou hotové a můžeme scedit.
4.
Sádlo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pánve. Necháme vyškvařit na škvarky. Část škvarků si odděláme na posypání halušek.
5.
Do zbylých škvarků vmícháme halušky, rozdrobíme brynzu a necháme ji rozpustit. Potom vlijeme smetanu, opepříme a můžeme podávat.
6.
Při podávání posypeme odloženými škvarky a zelenou cibulkou.

Od: Petuler, 9.3.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, brambory
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,430.83 kcal
Protein
27.90 g
Sacharidy
z toho cukr
58.75 g
2.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
119.81 g
41.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama