Cuketové halušky
Tato lehčí varianta slovenských halušek využívá cuketu místo brambor. Jemné halušky jsou podávané s krémovou směsí brynzy a zakysané smetany, doplněné o křupavou slaninu a svěží jarní cibulku. Rychlé, syté a dokonale vyvážené jídlo.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cuketu nastrouháme najemno, osolíme a necháme asi 10 minut odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
2.
Vmícháme vejce a postupně přisypáváme hladkou mouku, až vznikne hustší haluškové těsto.
3.
Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Těsto protlačíme přes haluškovač nebo lžící házíme do vody. Jakmile halušky vyplavou, vaříme ještě 1–2 minuty.
4.
Halušky vybereme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
5.
Mezitím si na pánvi dozlatova opečeme slaninu.
6.
V míse smícháme brynzu se zakysanou smetanou a promícháme s ještě teplými haluškami.
7.
Při podávání halušky posypeme opečenou slaninou a čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
690.14 kcal |
Protein |
26.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.59 g
5.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.68 g
11.57 g
|
Reklama
Reklama