Cuketové halušky

Tato lehčí varianta slovenských halušek využívá cuketu místo brambor. Jemné halušky jsou podávané s krémovou směsí brynzy a zakysané smetany, doplněné o křupavou slaninu a svěží jarní cibulku. Rychlé, syté a dokonale vyvážené jídlo.

Reklama

Ingredience

Hlavní ingredience

Na dokončení

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Cuketu nastrouháme najemno, osolíme a necháme asi 10 minut odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
2.
Vmícháme vejce a postupně přisypáváme hladkou mouku, až vznikne hustší haluškové těsto.
3.
Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Těsto protlačíme přes haluškovač nebo lžící házíme do vody. Jakmile halušky vyplavou, vaříme ještě 1–2 minuty.
4.
Halušky vybereme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
5.
Mezitím si na pánvi dozlatova opečeme slaninu.
6.
V míse smícháme brynzu se zakysanou smetanou a promícháme s ještě teplými haluškami.
7.
Při podávání halušky posypeme opečenou slaninou a čerstvě nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
690.14 kcal
Protein
26.45 g
Sacharidy
z toho cukr
49.59 g
5.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.68 g
11.57 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama