Cuketové halušky

Tato lehčí varianta slovenských halušek využívá cuketu místo brambor. Jemné halušky jsou podávané s krémovou směsí brynzy a zakysané smetany, doplněné o křupavou slaninu a svěží jarní cibulku. Rychlé, syté a dokonale vyvážené jídlo.

Ingredience (3 x porce)

Hlavní ingredience

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme najemno, osolíme a necháme asi 10 minut odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  2. Vmícháme vejce a postupně přisypáváme hladkou mouku, až vznikne hustší haluškové těsto.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Těsto protlačíme přes haluškovač nebo lžící házíme do vody. Jakmile halušky vyplavou, vaříme ještě 1–2 minuty.
  4. Halušky vybereme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
  5. Mezitím si na pánvi dozlatova opečeme slaninu.
  6. V míse smícháme brynzu se zakysanou smetanou a promícháme s ještě teplými haluškami.
  7. Při podávání halušky posypeme opečenou slaninou a čerstvě nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 690.14 kcal | Protein: 26.45 g | Sacharidy: 49.59 g | z toho cukr: 5.81 g | Tuk: 41.68 g | z toho nas. MK: 11.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4596-cuketove-halusky