Tato lehčí varianta slovenských halušek využívá cuketu místo brambor. Jemné halušky jsou podávané s krémovou směsí brynzy a zakysané smetany, doplněné o křupavou slaninu a svěží jarní cibulku. Rychlé, syté a dokonale vyvážené jídlo.
Ingredience (3 x porce)
Hlavní ingredience
Na dokončení
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme najemno, osolíme a necháme asi 10 minut odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Vmícháme vejce a postupně přisypáváme hladkou mouku, až vznikne hustší haluškové těsto.
Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Těsto protlačíme přes haluškovač nebo lžící házíme do vody. Jakmile halušky vyplavou, vaříme ještě 1–2 minuty.
Halušky vybereme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
Mezitím si na pánvi dozlatova opečeme slaninu.
V míse smícháme brynzu se zakysanou smetanou a promícháme s ještě teplými haluškami.
Při podávání halušky posypeme opečenou slaninou a čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 690.14 kcal |
Protein: 26.45 g |
Sacharidy: 49.59 g |
z toho cukr: 5.81 g |
Tuk: 41.68 g |
z toho nas. MK: 11.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4596-cuketove-halusky