Cuketové karbanátky se slaninou v trojobalu
Šťavnaté cuketové karbanátky doplněné o opečenou slaninu mají díky trojobalu krásně křupavou krustu. Hodí se k bramborám, bramborové kaši, ale i samotné s dipem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Omyjeme cuketu, nastrouháme ji nahrubo a pečlivě vymačkáme přebytečnou šťávu.
2.
Nakrájíme slaninu na malé kostičky a orestujeme ji na pánvi, aby pustila tuk a zezlátla.
3.
Přidáme k ní nasekanou cibuli a restujeme, dokud nezměkne.
4.
Smícháme cuketu se slaninou, cibulí, vejci, česnekem, solí, pepřem a majoránkou v míse.
5.
Přidáváme strouhanku, dokud směs nedrží tvar, ale zůstává vláčná.
6.
Tvarujeme karbanátky na tlustší placičky.
7.
Obalujeme karbanátky v trojobalu – nejdříve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
8.
Rozpálíme vyšší vrstvu oleje na pánvi a karbanátky smažíme dozlatova z obou stran (cca 3–4 minuty na stranu).
9.
Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
10.
Podáváme teplé – výborné jsou s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
194.98 kcal |
Protein |
7.58 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
20.32 g
2.76 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.40 g
2.47 g
|
Reklama
Reklama




