Cuketové karbanátky se slaninou v trojobalu

Šťavnaté cuketové karbanátky doplněné o opečenou slaninu mají díky trojobalu krásně křupavou krustu. Hodí se k bramborám, bramborové kaši, ale i samotné s dipem.

Ingredience (12 x kusů)

Na karbanátky

Na trojobal

Na smažení

Postup přípravy

  1. Omyjeme cuketu, nastrouháme ji nahrubo a pečlivě vymačkáme přebytečnou šťávu.
  2. Nakrájíme slaninu na malé kostičky a orestujeme ji na pánvi, aby pustila tuk a zezlátla.
  3. Přidáme k ní nasekanou cibuli a restujeme, dokud nezměkne.
  4. Smícháme cuketu se slaninou, cibulí, vejci, česnekem, solí, pepřem a majoránkou v míse.
  5. Přidáváme strouhanku, dokud směs nedrží tvar, ale zůstává vláčná.
  6. Tvarujeme karbanátky na tlustší placičky.
  7. Obalujeme karbanátky v trojobalu – nejdříve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  8. Rozpálíme vyšší vrstvu oleje na pánvi a karbanátky smažíme dozlatova z obou stran (cca 3–4 minuty na stranu).
  9. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
  10. Podáváme teplé – výborné jsou s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 194.98 kcal | Protein: 7.58 g | Sacharidy: 20.32 g | z toho cukr: 2.76 g | Tuk: 8.40 g | z toho nas. MK: 2.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4654-cuketove-karbanatky-se-slaninou-v-trojobalu