Šťavnaté cuketové karbanátky doplněné o opečenou slaninu mají díky trojobalu krásně křupavou krustu. Hodí se k bramborám, bramborové kaši, ale i samotné s dipem.
Ingredience (12 x kusů)
Na karbanátky
Na trojobal
Na smažení
Postup přípravy
Omyjeme cuketu, nastrouháme ji nahrubo a pečlivě vymačkáme přebytečnou šťávu.
Nakrájíme slaninu na malé kostičky a orestujeme ji na pánvi, aby pustila tuk a zezlátla.
Přidáme k ní nasekanou cibuli a restujeme, dokud nezměkne.
Smícháme cuketu se slaninou, cibulí, vejci, česnekem, solí, pepřem a majoránkou v míse.
Přidáváme strouhanku, dokud směs nedrží tvar, ale zůstává vláčná.
Tvarujeme karbanátky na tlustší placičky.
Obalujeme karbanátky v trojobalu – nejdříve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
Rozpálíme vyšší vrstvu oleje na pánvi a karbanátky smažíme dozlatova z obou stran (cca 3–4 minuty na stranu).
Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
Podáváme teplé – výborné jsou s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 194.98 kcal |
Protein: 7.58 g |
Sacharidy: 20.32 g |
z toho cukr: 2.76 g |
Tuk: 8.40 g |
z toho nas. MK: 2.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4654-cuketove-karbanatky-se-slaninou-v-trojobalu