Karbanátky z kotrče

Kotrč je skvělá houba na dělání karbanátků. Má lahodnou chuť a díky jeho konzistenci se nám karbanátky budou dobře tvarovat. Podávat můžeme s bramborovou kaší, dýňovým pyré nebo chlebem a okurkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi si vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu společně s kostičkami cibule.
2.
Přidáme dobře omytý nasekaný kotrč. Vše společně opečeme. Zhruba 5-10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián, promícháme a odstavíme z plotny.
3.
Rohlík si nakrájíme na kousky a polijeme mlékem, aby se dobře rozmočil.
4.
Vychladlou směs z pánve promícháme s namočeným rohlíkem, přidáme vejce a mouku.
5.
Ze vzniklé hmoty si tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
6.
Usmažené karbanátky můžeme podávat s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a posypat nasekanou jarní cibulkou.

Od: Petuler, 15.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
469.78 kcal
Protein
13.66 g
Sacharidy
z toho cukr
22.55 g
2.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.30 g
5.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama