Vepřové karbanátky

Rychlovka z mletého masa za pár drobných vám bude chutnat jako hlavní jídlo s bramborovou přílohou nebo po studenu s pečivem. Vepřové karbanátky jsou krásně šťavnaté, určitě si je můžete zabalit i s sebou na výlet.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Směs mletého vepřového masa dáme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, špetku chilli a prolisovaný česnek. Pokud použijete kvalitní český česnek, můžete jej dát do karbanátků méně než 8 stroužků. Důkladně promícháme.
2.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zamícháme do směsi spolu s vejci. Majoránku rozetřeme v dlaních. Promícháme.
3.
Dáme na 2 hodiny do lednice.
4.
Ochucenou směs vyndáme z lednice a tvarujeme karbanátky. Pokud masová směs příliš lepí, přisypeme dovnitř strouhanku.
5.
Rozehřejeme olej na pánvi a karbanátky pozvolna smažíme z obou stran.

Od: Ráďa 78, 22.5.2019

Komentáře

  • Jana (neregistrovaný), před 28 dny
    Vepřové karbanatky ze směsi vepřového a hoveziho!?
  • Vera (neregistrovaný), před 28 dny
    Kdyz opisujete recepty, aspon si je pak po sobe prectete! Veprove karbanatky s hovezim masem???😆
    • Ráďa 78, před 28 dny
      Děkujeme za upozornění, sjednáme nápravu. Z našeho konceptu psaného rukou, se budeme snažit opisovat bez chyb. Ještě jednou děkujeme za upozornění.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 21 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
592.76 kcal
Protein
21.26 g
Sacharidy
z toho cukr
5.78 g
1.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.85 g
16.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí