Vepřové karbanátky

Rychlovka z mletého masa za pár drobných vám bude chutnat jako hlavní jídlo s bramborovou přílohou nebo po studenu s pečivem. Vepřové karbanátky jsou krásně šťavnaté, určitě si je můžete zabalit i s sebou na výlet.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mleté vepřové maso dáme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, špetku chilli a prolisovaný česnek. Pokud použijete kvalitní český česnek, můžete jej dát do karbanátků méně než 8 stroužků. Důkladně promícháme.
  2. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zamícháme do směsi spolu s vejci. Majoránku rozetřeme v dlaních. Promícháme.
  3. Dáme na 2 hodiny do lednice.
  4. Ochucenou směs vyndáme z lednice a tvarujeme karbanátky. Pokud masová směs příliš lepí, přisypeme dovnitř strouhanku.
  5. Rozehřejeme olej na pánvi a karbanátky pozvolna smažíme z obou stran.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 463.97 kcal | Protein: 21.84 g | Sacharidy: 4.78 g | z toho cukr: 1.36 g | Tuk: 39.40 g | z toho nas. MK: 10.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1650-veprove-karbanatky