Vepřovo-kapustové karbanátky

Vepřovo-kapustové karbanátky jsou lahodným spojením dvou tradičních ingrediencí, které společně vytvářejí jedinečnou chuťovou symfonii. Karbanátky jsou křupavé zvenčí a šťavnaté uvnitř, což z nich činí oblíbený pokrm celé rodiny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kapustu si nakrájíme na malé kousky, povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
2.
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje.
3.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme osmaženou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžeme přidat trochu mléka).
4.
Do směsi prolisujeme česnek a podle hustoty přidáme strouhanku.
5.
Rukama směs prohněteme, aby se všechny ingredience propojily, a vytvoříme kuličky o něco menší než pěst, lehce je splácneme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
6.
Vkládáme je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažíme dozlatova.
7.
Podáváme s bramborovou kaší (či vařenými brambory) a rajčatovým salátkem (či kyselou okurkou). Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
60 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
615.38 kcal
Protein
31.38 g
Sacharidy
z toho cukr
14.06 g
4.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.65 g
11.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama