Vepřovo-kapustové karbanátky jsou lahodným spojením dvou tradičních ingrediencí, které společně vytvářejí jedinečnou chuťovou symfonii. Karbanátky jsou křupavé zvenčí a šťavnaté uvnitř, což z nich činí oblíbený pokrm celé rodiny.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kapustu si nakrájíme na malé kousky, povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme osmaženou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžeme přidat trochu mléka).
Do směsi prolisujeme česnek a podle hustoty přidáme strouhanku.
Rukama směs prohněteme, aby se všechny ingredience propojily, a vytvoříme kuličky o něco menší než pěst, lehce je splácneme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Vkládáme je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší (či vařenými brambory) a rajčatovým salátkem (či kyselou okurkou). Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 615.38 kcal |
Protein: 31.38 g |
Sacharidy: 14.06 g |
z toho cukr: 4.59 g |
Tuk: 45.65 g |
z toho nas. MK: 11.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4029-veprovo-kapustove-karbanatky