Vepřovo-kapustové karbanátky

Vepřovo-kapustové karbanátky jsou lahodným spojením dvou tradičních ingrediencí, které společně vytvářejí jedinečnou chuťovou symfonii. Karbanátky jsou křupavé zvenčí a šťavnaté uvnitř, což z nich činí oblíbený pokrm celé rodiny.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kapustu si nakrájíme na malé kousky, povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
  2. Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje.
  3. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme osmaženou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžeme přidat trochu mléka).
  4. Do směsi prolisujeme česnek a podle hustoty přidáme strouhanku.
  5. Rukama směs prohněteme, aby se všechny ingredience propojily, a vytvoříme kuličky o něco menší než pěst, lehce je splácneme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  6. Vkládáme je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažíme dozlatova.
  7. Podáváme s bramborovou kaší (či vařenými brambory) a rajčatovým salátkem (či kyselou okurkou). Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 615.38 kcal | Protein: 31.38 g | Sacharidy: 14.06 g | z toho cukr: 4.59 g | Tuk: 45.65 g | z toho nas. MK: 11.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4029-veprovo-kapustove-karbanatky