Karbanátky s čočkou

Běžný recept na karbanátky můžete obohatit o výživově hodnotnou luštěninu, čočku. Luštěnina by měla být na našem talíři alespoň třikrát týdně, čočkové karbanátky jsou cestou, jak na pravidlo hezky vyzrát.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme do studené vody na několik hodin. Dáme vařit do měkka. Klidně můžeme trochu rozvařit. Přebytečnou vodu scedíme.
2.
Mleté maso dáme do misky, přidáme čočku a okořeníme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme. Rozklepneme obě vejce a dlouze mícháme.
3.
Tvarujeme karbanátky a na pánvi opékáme zvolna z obou stran.

Od: Iva V, 5.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 25 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
587.27 kcal
Protein
25.81 g
Sacharidy
z toho cukr
17.45 g
3.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.03 g
10.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí