Karbanátky s čočkou

Běžný recept na karbanátky můžete obohatit o výživově hodnotnou luštěninu, čočku. Luštěnina by měla být na našem talíři alespoň třikrát týdně, čočkové karbanátky jsou cestou, jak na pravidlo hezky vyzrát.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme do studené vody na několik hodin. Dáme vařit do měkka. Klidně můžeme trochu rozvařit. Přebytečnou vodu scedíme.
2.
Mleté maso dáme do misky, přidáme čočku a okořeníme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme. Rozklepneme obě vejce a dlouze mícháme.
3.
Tvarujeme karbanátky a na pánvi opékáme zvolna z obou stran.

Od: Iva V, 5.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
587.27 kcal
Protein
25.81 g
Sacharidy
z toho cukr
17.45 g
3.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.03 g
10.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí