Karbanátky z červené čočky
- Přidat foto
-
Reklama
Máte rádi masový karbanátek, ale snažíte se shodit nějaké kilo? Zkoušíte jíst vegetariánsky, ale jste přejedeni tofu či jiných náhražek masa? Toužíte vyzkoušet nový recept? V dnešním článku přicházíme s řešením. Placky z červené čočky, které vám představíme jsou snadné na přípravu a svou chutí vás překvapí. Červená čočka je navíc zdraví prospěšná, obsahuje totiž velké množství bílkovin a vlákniny. Vyzkoušejte je a nezapomeňte se pochlubit s výsledkem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve propláchneme červenou čočku, kterou následně uvaříme dle návodu. Nebojte se čočce dát při vaření pár minut navíc a maličko alespoň část čočky rozvařit. Tuto skutečnost si budete pochvalovat na struktuře finálního karbanátku.
2.
Uvařenou čočku smícháme s kořením, koriandrem, nastrouhanou mrkví a prolisovaným česnekem. Do této voňavé směsi postupně přidáváme mouku, abychom dosáhli tvarovatelné konzistence. Necháme čočku 10 minut odležet a mezitím rozehřejeme troubu na 200 stupňů.
3.
Tip: Při vyčkávání na nahřátí trouby a odležení směsi na placky si připravíme přílohu. Doporučujeme uvařený bulgur a lehký zeleninový salátek.
4.
Z připravené směsi tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a přesuneme na plech. Pečeme zhruba 25 minut.
5.
Věříme, že se vám tento pokrm podaří a zachutná celé vaší rodině.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 10 × placka |
Autor: | Natálie |
Cena ingrediencí: | 1 × placka = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × placka |
Energetická hodnota |
83.10 kcal |
Protein |
5.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.55 g
0.38 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.56 g
0.09 g
|
Reklama
Reklama