Karbanátky z červené čočky

  • Přidat foto

Máte rádi masový karbanátek, ale snažíte se shodit nějaké kilo? Zkoušíte jíst vegetariánsky, ale jste přejedeni tofu či jiných náhražek masa? Toužíte vyzkoušet nový recept? V dnešním článku přicházíme s řešením. Placky z červené čočky, které vám představíme jsou snadné na přípravu a svou chutí vás překvapí. Červená čočka je navíc zdraví prospěšná, obsahuje totiž velké množství bílkovin a vlákniny. Vyzkoušejte je a nezapomeňte se pochlubit s výsledkem.

Ingredience

Množství na
  placka

Postup přípravy

1.
Nejprve propláchneme červenou čočku, kterou následně uvaříme dle návodu. Nebojte se čočce dát při vaření pár minut navíc a maličko alespoň část čočky rozvařit. Tuto skutečnost si budete pochvalovat na struktuře finálního karbanátku.
2.
Uvařenou čočku smícháme s kořením, koriandrem, nastrouhanou mrkví a prolisovaným česnekem. Do této voňavé směsi postupně přidáváme mouku, abychom dosáhli tvarovatelné konzistence. Necháme čočku 10 minut odležet a mezitím rozehřejeme troubu na 200 stupňů.
3.
Tip: Při vyčkávání na nahřátí trouby a odležení směsi na placky si připravíme přílohu. Doporučujeme uvařený bulgur a lehký zeleninový salátek.
4.
Z připravené směsi tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a přesuneme na plech. Pečeme zhruba 25 minut.
5.
Věříme, že se vám tento pokrm podaří a zachutná celé vaší rodině.

Od: Natálie, 13.11.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × placka
Autor: Natálie
Cena ingrediencí: 1 × placka = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, luštěniny, vegetariánské, veganské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × placka
Energetická hodnota
83.35 kcal
Protein
5.06 g
Sacharidy
z toho cukr
12.56 g
0.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.57 g
0.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.