Čočkové čevabčiči

Čočkové čevabčiči je vegetariánskou alternativou ke karbanátkům z vepřového nebo hovězího masa. Jejich velkou výhodou je, že se dají udělat jako čevabčiči a karbanátky jaké známe z masa nebo je mít jako náplň do hamburgerů. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý. Tyto karbanátky se velmi hodí jako náplň do tortilly.

Reklama

Ingredience

Množství na
  burger

Postup přípravy

1.
Do velkého hrnce dejte vařit čočku. Vařte ji na středním plamenu dokud čočka nezměkne, ale dejte pozor, ať ji nerozvaříte na kaši. Stačí ji vařit asi 10 minut od doby, co voda dosáhla bodu varu. Po uvaření čočku dobře sceďte a nechte vychladnout.
2.
Mezitím si v misce smíchejte jogurt, citronovou kůru, citronovou šťávu a polovinu česneku. Osolte a nechte chvilku uležet stranou.
3.
Houby nakrájejte najemno a přidejte do střední mísy. Přidejte miso, papriku, 2 lžíce oleje a zbývající stroužek česneku. Přidejte čočku (měli byste mít uvařené 2 šálky). Zamíchejte a rozmačkejte směs vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, až je čočka částečně rozmačkaná, ale bude v ní i celá čočka.
4.
Vmíchejte mouku, směs by měla držet při sobě; pokud ne, přidávejte dále vločky nebo mouku Vytvarujte 6 placiček, nebo 12 šištiček.
5.
Placičky smažte y obou stran na pánvi s nepřilnavým povrchem dokud nebudou krásně hnědé a na povrchu křupavé. Servírujte v housce jako hamburgery, nebo jako karbanátky či čevabčiči.
6.
Tip: Směsí na karbanátky naplňte žampiony portobello a zapečte spolu se sýrem v troubě nebo na grilu. POdávejte jako hamburger nebo se salátem jako veganskou pochoutku.

Od: Jana Qara, 16.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × burger
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × burger = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × burger
Energetická hodnota
282.49 kcal
Protein
12.96 g
Sacharidy
z toho cukr
27.64 g
2.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.73 g
2.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama