Čočka s bulgurem

Tradiční luštěnina v netradiční kombinaci s bulgurem a hráškem. Chutná výborně a připravíte ji jednoduše. Výborná je v kombinaci s rozpečenou bagetou a zeleninovým salátem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme přes noc. Vodu vyměníme a s bujónem uvaříme do změknutí. Vaříme ve větším množství vody.
2.
Jakmile je čočka uvařená, přisypeme bulgur, promícháme a necháme dojít pod poklicí.
3.
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme na hluboké pánvi na sádle. Přidáme čočku s bulgurem (přebytek tekutiny vylijeme) a vmícháme hrášek. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Necháme společně prohřát.
4.
Vypneme a vlijeme smetanu. Vléváme postupně a mícháme. Někdy nemusíte použít celou, záleží, kolik tekutiny absorboval bulgur. Podáváme s pečivem.

Od: Ráďa 78, 15.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, luštěniny
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
390.50 kcal
Protein
14.15 g
Sacharidy
z toho cukr
38.85 g
5.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.22 g
9.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama