Bulgur s kysaným zelím

Chtěla jsem napsat, že miluji kysané zelí, proto mě tak recept uchvátil, ale když nad tím přemýšlím, dost často používám, že něco miluji. Shrnu to, miluji jídlo 😀

Recept se na první pohled zdá obyčejný, ale zdání klame, kombinace chutí nemá chybu. Bulgur se dá použít jako příloha, nebo jíst samostatně 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme si bulgur dle návodu. Na množství bulguru použijeme 2,5x větší množství vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak pod pokličkou necháme dojít.
2.
Ve větším hrnci, wok pánvi apod. rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibulku na kostičky. Osmahneme do růžova. Poté vmícháme zelí, podlijeme vodou, osolíme a opepříme, přidáme kmín a bujón a vaříme cca 10 minut. Na koho je zelí kyselé, přidá cukr.
3.
Poté přidáme čočku (uvařenou den předem, nebo konzervovanou), sušené byliny, prolisovaný česnek a promícháme. Pokud je málo slané, osolíme.
4.
Nakonec vmícháme bulgur.
5.
Podáváme posypané čerstvými bylinkami.

Od: Liška, 13.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: hlavní chod, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
342.70 kcal
Protein
20.00 g
Sacharidy
z toho cukr
61.75 g
4.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.04 g
0.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí