Bulgur s kuřecím masem, zeleninou a žampiony

Nevíte co vařit? Bulgur se směsí kuřecího masa, zeleniny a žampionů jistě přijde vhod jak na oběd, tak na večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, kdo chce, přidá chilli koření. Zasypeme troškou škrobu promícháme a přilijeme přiměřeně oleje a sojové omáčky. Necháme chvilku odležet.
2.
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat. Na rozpálené pánvi orestujeme maso pěkně dokřupava. Poté ho vyjmeme na talíř stranou. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky žampionů, orestujeme, dále přijde na řadu paprika na slabé proužky a dále restujeme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Není třeba podlévat, paprika i cuketa pustí vodu. Pokud přeci jenom, potom velmi málo.
3.
K zeleninovo-houbové směsi přidáme opečené maso, přidáme prolisovaný česnek, promícháme, chvilinku podusíme, aby se spojili chutě a případně dosolíme. Na talíř rozprostřeme změklý bulgur a na něj navrstvíme kuřecí maso se směsí. Dobrou chuť.

Od: Šárka75, 16.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
380.42 kcal
Protein
28.02 g
Sacharidy
z toho cukr
52.53 g
3.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.32 g
0.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama