Bulgur se zeleninou na kari koření sypaný strouhaným sýrem

Máte-li rádi bulgur, zeleninu, kari koření a strouhaný sýr, rychlý oběd či lehká večeře je na světě.

Reklama

Ingredience

na posypání

na oblohu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
2.
V hlubší pánvi si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou žlutou a zelenou papriku a dusíme. Nepodléváme, paprika sama pustí tekutinu.
3.
Je-li paprika už částečně změklá, přidáme na kostky nakrájenou cuketu a nastrouhanou mrkev a celer.
4.
Dusíme do změknutí zeleniny. Osolíme, přidáme kari koření a promícháme s hotovým bulgurem.
5.
Případně ještě dosolíme. Podáváme sypané strouhaným sýrem, obložené plátky ředkviček a růžičkami blanšírované brokolice.
6.
Brokolici blanšíruji v páře, a sice tak, že přivedu vodu do varu, na pařáček nad hladinu vody vyskládám růžičky brokolice, zakryji a nechám asi pět minut vařit v páře. Poté brokolici prudce ochladím studenou vodou a necháme okapat.

Od: Šárka75, 6.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
447.95 kcal
Protein
21.37 g
Sacharidy
z toho cukr
57.20 g
4.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.17 g
7.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama