Kmínová polévka s bulgurem

Oblíbená kmínová polévka může být hezky hustá, a to díky pohankové mouce a bulguru. Vyzkoušejte ji.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory a mrkev oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Dáme vařit do vody s bujónem a kmínem. Vaříme asi 10 minut.
2.
Poté přecedíme a necháme si vývar stranou. Brambory a mrkev znovu zalijeme vodou a vytáhneme obracečkou. Tím se zbavíme kmínu.
3.
Připravíme si zásmažku ze sádla a pohankové mouky. Jakmile mouka zpění, zalijeme ji kmínovým vývarem. Přidáme bulgur a vaříme asi 10 minut.
4.
Nakonec vmícháme mrkev a brambory. Společně vaříme asi 5 minut. Můžeme dosolit. Vypneme a vmícháme rozšlehané vejce.

Od: Ráďa 78, 4.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
380.22 kcal
Protein
11.45 g
Sacharidy
z toho cukr
52.35 g
4.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.31 g
3.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama