Kmínová polévka s kapáním

  • Přidat foto

Kmínová polévka je osvědčený tip, když nemáte příliš času na přípravu. Ovšem i ta může být mnohem zajímavější a výraznější. Stačí jen přecedit vývar a přidat strouhankové kapání.

Ingredience

Kapání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Asi 1 litr vody dáme vařit s drceným a celým kmínem. Na mírném stupni vaříme asi 10 minut a přecedíme.
2.
Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, necháme zpěnit a zalejeme vývarem z kmínu. Přidáme bujón a očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vaříme do změknutí mrkve a petržele.
3.
Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme rozšlehané vejce se strouhankou a solí. Necháme 5 min v pokojové teplotě. Směs musí mít konzistenci velmi husté kaše.
4.
Vezmeme cedník s většími otvory a kapání vmícháme do polévky. Také můžete použít struhadlo (jednostranné). Kapání necháme chvíli povařit až vytvoří kuličky.
5.
Nakonec vmícháme do polévky 2 rozšlehaná vejce.

Od: Iva V, 5.11.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 min příprava
15 min vaření
16 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
238.97 kcal
Protein
5.24 g
Sacharidy
z toho cukr
13.01 g
3.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.32 g
2.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.