Kmínová polévka s kapáním

Kmínová polévka je osvědčený tip, když nemáte příliš času na přípravu. Ovšem i ta může být mnohem zajímavější a výraznější. Stačí jen přecedit vývar a přidat strouhankové kapání.

Reklama

Ingredience

Kapání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Asi 1 litr vody dáme vařit s drceným a celým kmínem. Na mírném stupni vaříme asi 10 minut a přecedíme.
2.
Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, necháme zpěnit a zalejeme vývarem z kmínu. Přidáme bujón a očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vaříme do změknutí mrkve a petržele.
3.
Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme rozšlehané vejce se strouhankou a solí. Necháme 5 min v pokojové teplotě. Směs musí mít konzistenci velmi husté kaše.
4.
Vezmeme cedník s většími otvory a kapání vmícháme do polévky. Také můžete použít struhadlo (jednostranné). Kapání necháme chvíli povařit až vytvoří kuličky.
5.
Nakonec vmícháme do polévky 2 rozšlehaná vejce.

Od: Iva V, 5.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 min příprava
15 min vaření
16 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
221.18 kcal
Protein
4.85 g
Sacharidy
z toho cukr
8.96 g
2.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.29 g
2.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama