Špenátová polévka s krupicovým kapáním
Špenátovou polévku si obvykle připravujeme s vařenými brambory. Zachutná vám určitě i varianta s krupicovým kapáním a zásmažkou z celozrnné mouky.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mražený špenát rozmrazíme. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit a zalijeme 1,5 litrem vody. Rychle šleháme metličkou, aby nevznikly hrudky.
2.
Základ přivedeme k varu, přidáme špenát, osolíme 2 lžičkami soli, přidáme pepř a prolisovaný česnek. Nastrouháme trošku muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
3.
Na krupicové kapání si v misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku soli a přisypeme krupici. V pokojové teplotě necháme stát alespoň 2 minuty.
4.
Vezmeme cedník s většími otvory, přes cedník vmícháme krupicovou směs do polévky. Povaříme 5 minut a podáváme.
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč |
Kategorie: | polévka, česká |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
144.75 kcal |
Protein |
4.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.90 g
0.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.56 g
3.53 g
|