Špenátová polévka s krupicovým kapáním

Špenátovou polévku si obvykle připravujeme s vařenými brambory. Zachutná vám určitě i varianta s krupicovým kapáním a zásmažkou z celozrnné mouky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mražený špenát rozmrazíme. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit a zalijeme 1,5 litrem vody. Rychle šleháme metličkou, aby nevznikly hrudky.
2.
Základ přivedeme k varu, přidáme špenát, osolíme 2 lžičkami soli, přidáme pepř a prolisovaný česnek. Nastrouháme trošku muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
3.
Na krupicové kapání si v misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku soli a přisypeme krupici. V pokojové teplotě necháme stát alespoň 2 minuty.
4.
Vezmeme cedník s většími otvory, přes cedník vmícháme krupicovou směs do polévky. Povaříme 5 minut a podáváme.

Od: Iva V, 19.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
136.58 kcal
Protein
4.30 g
Sacharidy
z toho cukr
11.76 g
0.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.62 g
2.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama