Špenátová polévka s bešamelem a bulgurem

Výborná špenátová polévka, která je krásně hladká, voňavá a sytá. Bulgur můžete vařit i v polévce, ale je lepší, vařit jej odděleně, protože zkrátíte dobu varu špenátu a nebude ztrácet cenné vitamíny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve dáme vařit bulgur a hotový necháme pod poklicí.
2.
Poté rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Promícháme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, základ bude spíše hustý. Přidáme vodu.
3.
Důkladně promícháme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
4.
Vmícháme špenát a povaříme krátce. Nakonec vmícháme hotový bulgur.

Od: Ráďa 78, 13.3.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
142.43 kcal
Protein
4.90 g
Sacharidy
z toho cukr
12.75 g
3.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.00 g
4.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama