Špenátová polévka s bešamelem a bulgurem

Výborná špenátová polévka, která je krásně hladká, voňavá a sytá. Bulgur můžete vařit i v polévce, ale je lepší, vařit jej odděleně, protože zkrátíte dobu varu špenátu a nebude ztrácet cenné vitamíny.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme vařit bulgur a hotový necháme pod poklicí.
  2. Poté rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Promícháme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, základ bude spíše hustý. Přidáme vodu.
  3. Důkladně promícháme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
  4. Vmícháme špenát a povaříme krátce. Nakonec vmícháme hotový bulgur.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 142.43 kcal | Protein: 4.90 g | Sacharidy: 12.75 g | z toho cukr: 3.39 g | Tuk: 8.00 g | z toho nas. MK: 4.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3023-spenatova-polevka-s-besamelem-a-bulgurem