Výborná špenátová polévka, která je krásně hladká, voňavá a sytá. Bulgur můžete vařit i v polévce, ale je lepší, vařit jej odděleně, protože zkrátíte dobu varu špenátu a nebude ztrácet cenné vitamíny.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Nejprve dáme vařit bulgur a hotový necháme pod poklicí.
Poté rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Promícháme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, základ bude spíše hustý. Přidáme vodu.
Důkladně promícháme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
Vmícháme špenát a povaříme krátce. Nakonec vmícháme hotový bulgur.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 142.43 kcal |
Protein: 4.90 g |
Sacharidy: 12.75 g |
z toho cukr: 3.39 g |
Tuk: 8.00 g |
z toho nas. MK: 4.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3023-spenatova-polevka-s-besamelem-a-bulgurem