Špenátovou polévku si obvykle připravujeme s vařenými brambory. Zachutná vám určitě i varianta s krupicovým kapáním a zásmažkou z celozrnné mouky.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Mražený špenát rozmrazíme. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit a zalijeme 1,5 litrem vody. Rychle šleháme metličkou, aby nevznikly hrudky.
Základ přivedeme k varu, přidáme špenát, osolíme 2 lžičkami soli, přidáme pepř a prolisovaný česnek. Nastrouháme trošku muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
Na krupicové kapání si v misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku soli a přisypeme krupici. V pokojové teplotě necháme stát alespoň 2 minuty.
Vezmeme cedník s většími otvory, přes cedník vmícháme krupicovou směs do polévky. Povaříme 5 minut a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 136.58 kcal |
Protein: 4.30 g |
Sacharidy: 11.76 g |
z toho cukr: 0.08 g |
Tuk: 7.62 g |
z toho nas. MK: 2.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1367-spenatova-polevka-s-krupicovym-kapanim