Špenátová polévka s krupicovým kapáním

Špenátovou polévku si obvykle připravujeme s vařenými brambory. Zachutná vám určitě i varianta s krupicovým kapáním a zásmažkou z celozrnné mouky.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Mražený špenát rozmrazíme. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit a zalijeme 1,5 litrem vody. Rychle šleháme metličkou, aby nevznikly hrudky.
  2. Základ přivedeme k varu, přidáme špenát, osolíme 2 lžičkami soli, přidáme pepř a prolisovaný česnek. Nastrouháme trošku muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
  3. Na krupicové kapání si v misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku soli a přisypeme krupici. V pokojové teplotě necháme stát alespoň 2 minuty.
  4. Vezmeme cedník s většími otvory, přes cedník vmícháme krupicovou směs do polévky. Povaříme 5 minut a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 136.58 kcal | Protein: 4.30 g | Sacharidy: 11.76 g | z toho cukr: 0.08 g | Tuk: 7.62 g | z toho nas. MK: 2.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1367-spenatova-polevka-s-krupicovym-kapanim